Realizare mobilier "upcycled" pentru stația de cercetare și centrul de vizitare Măgura Zimbrilor

Realizare mobilier "upcycled" pentru stația de cercetare și centrul de vizitare Măgura Zimbrilor
Data inceput
02.04.2016
Data sfarsit
24.04.2016
Sfarsit inscriere
28.03.2019
Nr. de voluntari
6
Voluntari inscrisi
10
Voluntari acceptați
8

Info

Domeniu de activitate: Dezvoltare comunitară
Județe: Caras-Severin
Organizație: WWF Romania

Descriere

Primăvara aceasta, facem câteva lucrări fantastice în Măgura Zimbrilor - punem pe picioare o stație de cercetare pentru studenți (cu spațiu de cazare / birouri) și facem un centru de vizitare memorabil cu instalații interactive care sunt "hrănite" de datele de monitorizare si au rol de interpretare a impactului în timp aproape real. Vă invităm să ne fiți alături pentru a realiza cu mânuțele noastre din resturi de lemn donate de membrii comunității și folosindu-ne creativitatea dar și alte materiale naturale (cob sau uleiuri naturale), sub îndrumarea unor arhitecți deosebiți (Ileana Mavrodin / casa-verde.ro și Ciprian Manda / silvaartis.ro).

Pentru mai multe informații ne puteți contacta telefonic la 0721819595 (Oana Mondoc, WWF)

În luna Aprilie, avem 4 serii de lucru: 2-6 Aprilie / 4-9 Aprilie / 15-19 Aprilie / 20-24 Aprilie, vă rugăm să ne transmiteți perioada preferată atunci când vă înscrieți.

WWF România împreună cu asociația locală Armeniș Măgura Zimbrilor implementează un proiect pionier de refacere a vieții sălbatice și resălbăticire a zimbrului în Carpații Meridionali (Munții Țarcu). Scopul este crearea unei populații viabile aflate în libertate, de 500 de exemplare, până în anul 2022. Printre multe acțiuni punem pe picioare acum și un centru de ecologie aplicată și o stație de cercetare în Armeniș, județul Caraș-Severin. Acestea contribuie la formarea unei conștiințe a comunității locale asupra importanței patrimoniului natural și cultural în care trăiește și a unui cadru pentru dezvoltarea profesională în domeniul ecologiei. Este necesar să atragerem, în zona de proiect studenți, cercetătorilor, practicienilor și profesioniștilor din diverse domenii, atât din Romania cât și din străinătate, care să folosească serviciile oferite de comunitatea locală. De aceea punem pe picioare această stație de cercetare (locuri de cazare și birou), pentru a încuraja un altfel de vizitare a zonei, generată de oportunitatea și nevoia de cercetare.

Dificultate

Medie
Observații:

Avem activități pentru toate nivelurile de dificultate - de la tăierea lemnlului la finisajul acestuia cu ulei de in.

Sarcini voluntari

Mobilier upcycled din lemn vechi, asamblare sau finisare

Amenajarea grădinii centrului de vizitare

Decorațiuni pereți din cob si pietricele

Curățirea spațiului, pregătirea pentru amplasarea mobilierului realizat

Profil voluntari

Îi așteptăm pe toți celor ce le plac activitățile art&craft, lucrul cu lemnul și au fler pentru decorațiuni interioare.

Activitatea este destinata iubitorilor de natură care vor să contribuie la crearea unor spații deosebite care pun în valoare un ambițios proiect de refacere a naturii sălbatice din banat.

 

Se asigură

Cazare, masă și transport.

 

Beneficii voluntari

Alte beneficii

Cunoașteți îndeaproape un proiect ambițios de refacere a populației de zimbri liber din Carpații de Sud-Vest.

Lucrați alături de o echipă tânără, extrem de pasionată într-un cadru natural deosebit de frumos.

Aveți ocazia să lucrați cot la cot cu doi arhitecți de seamă care au revoluționat lumea construcțiilor și amenajărilor în România (Ileana Mavrodin și Ciprian Manda)

Se zice că Țuica de Feneș ar fi una dintre mândriile bănățenilor, o puteți încerca....