Ziua Stejarului - Cursa Gorun Trail Mercheașa

Ziua Stejarului - Cursa Gorun Trail Mercheașa
Data inceput
01.09.2016
Data sfarsit
03.09.2016
Sfarsit inscriere
25.08.2016
Nr. de voluntari
50
Voluntari inscrisi
1
Voluntari acceptați
0

Info

Domeniu de activitate: Dezvoltare comunitară
Județe: Brasov
Organizație: Asociaţia Carpaterra

Descriere

Asociaţia Carpaterra te cheamă să ajuți prin prezența ta la un concurs de alergare dedicat celui mai bătrân stejar din România. Gorun trail, pentru că sămânţa Bătrânului care a prins rădăcini în jurul anului 1075 aparţine speciei de stejar numită Gorun (Quercus petraea) şi pentru că îndemnul nostru este: GO RUN.

Această competiţie sportivă de alergare face parte din evenimentul Ziua Stejarului finanțat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România prin Programul Spaţii Verzi componenta Arii Naturale Protejate.

Dorim prin acest concurs să evidențiem nevoia de conservare a tuturor stejarilor de pe pășunea din Mercheașa, dar și să creăm un cadru economic stabil pentru localnici ce văd în acest eveniment o oportunitate.

Gorun Trail se desfășoară pe 3 septembrie și propune două probe gândite pentru alergătorul începător dar şi pentru concurenţii mai puternici, proba scurtă- de 10km dar și proba lungă de 30 km. Cursa lungă leagă 2 Arii Naturale Protejate, Stejarul secular din Mercheașa - Bătrânul Carpaților cu Complexul Geologic Racoș ( care cuprinde Monumentul Naturii Coloanele de Bazalt, Cariera de scorie Dealul Hegheș - Vulcanul Stins, Cariera de exploatare Brazi - Lacul de Smarald )

Dificultate

Medie
Observații:

Cea mai mare provocare consta în disponibilitatea voluntarilor pentru mai multe zile, în care să aibă contact cu traseul și sarcinile existente, și de asemenea dispunerea lor pe traseul de alergare, unde vor campa pentru mai bine de 6 ore, necesare terminării concursului

Sarcini voluntari

Voluntarii vor avea sarcini diverse :

-inregistrarea participantilor la standul de start

-alcatuirea kiturilor de start

-marcarea traseelor temporare

-incurajarea participantilor

-asistenta alergatorilor pe traseu,in punctele de alimentare cat si la bifurcatii

-sarcini diverse in organizarea evenimentului

Profil voluntari

Îi așteptăm la Gorun Trail pe toți voluntarii cărora nu le este frică de ceva nou, voluntarilor cărora le place provocarea. Căutăm să avem printre noi voluntarii activi și plini de viață ce iubesc natura și oameni. Dacă ești dispus să faci și un pic de efort fizic, să încurajezi oamenii pe traseu, sa fii proactiv și să intervii la nevoie, hai în echipa Gorun Trail !

Se asigură

Putem asigura pentru voluntari cazare, masă, transport dar și contract de voluntariat

Beneficii voluntari

Alte beneficii

Îmbunătăţirea cunoştinţelor despre natura şi protecţia ei 

Lucru în echipă

Contract de voluntariat 

Experiența unui concurs de alergare